Vakantiehuis huren op Curaçao

Vakantiehuis huren op Curaçao

Natuur en rust, dat zijn de kernwoorden van een vakantie naar Curaçao. Huur een prachtige vrijstaande tropische vakantiebungalow op een kleinschalig resort en je geniet als nooit tevoren. Er zijn ook vele vakantiehuisjes op Curaçao die ook geschikt zijn om te overwinteren. Daarnaast zijn er voldoende gelegenheden om een auto te huren. Met de auto ben je in no time op populaire stranden als Mambo Beach, Barbara Beach en Jan Thiel Beach. Een auto huren op Curaçao is echt aan te bevelen.
Het multiculturele eiland Curaçao ligt in de Caraïben en maakt onderdeel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Het subtropische klimaat, de parelwitte stranden, de palmbomen, dit alles maakt Curaçao een zeer populaire vakantiebestemming voor iedereen. De pastelkleurige huizen Willemstad, oude Nederlandse forten, typische vissershuisjes, de wondere onderwaterwereld, er is zoveel te zien, je houdt het niet voor mogelijk.

Bezienswaardigheden Curaçao

De parelwitte zandstranden, omzoomd met wuivende palmbomen die in grote getale aanwezig zijn, mag je natuurlijk niet missen als je op Curaçao bent. Van een bruisende zonvakantie op Mambo Beach tot een rustige vakantie in Westpunt, je hebt hier alles. Ga een huisje huren op Curaçao en gebruik die als uitvalsbasis om het prachtige eiland te verkennen. Breng eens een bezoekje aan de kleurrijke handelshuizen op de Handelskade, bezoek Willemstad of maak een excursie naar Christoffelpark. Er is genoeg te doen en te beleven.
In een van de vele baaien van het eiland kun je heerlijk zonnen of zwemmen en snorkelen in het azuurblauwe water.
Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het prachtige Christoffelpark, het grootste nationale park op Curaçao. Een grote verzameling exotische planten en prachtige vogels. Absoluut de moeite waard. Vanuit je vakantiehuis rij je er zo naar toe. Ook zeer aan te raden is de klim over de smalle paden richting het 372 meter hoger gelegen hoogste punt van het eiland. Daar geniet je van de meest prachtige, indrukwekkende uitzichten over het glooiend landschap dat tot op ieder punt groen van kleur is.

Wil je een stukje cultuur snuiven, breng dan eens een bezoekje aan Willemstad, de hoofdstad van het eiland. Daar zijn nog vele bezienswaardigheden uit de Nederlandse koloniale tijd. Zeker de eerder genoemde Handelskade met zijn vele trapgevels in vrolijke kleuren mag je zeker niet missen. Hou je van gezellig winkelen, bezoek dan eens de wijk Punda. Hier kun je heerlijk slenteren door de pittoreske winkelstraatjes of het moderne winkelcentrum Rif Fort. Daarna kun je lekker eten in een van de vele gezellige restaurants die de stad rijk is, onderwijl genietend van het prachtige uitzicht op de helderblauwe Caribische Zee. Kortom: een vakantiehuis huren op Curaçao is gewoon fantastisch!

De Pontjesbrug

Wat je zeker niet mag missen is de bekendste brug van Curaçao, de Pontjesbrug. De officiële naam van deze brug is de Koningin Emmabrug. Deze drijvende pontjesbrug , dat de beide stadsdelen Punda en Otrobanda in het historische Willemstad met elkaar verbindt, is één van de bekendste en populairste bezienswaardigheden van Curaçao. Vergeet ook zeker niet om het historische Pietermaai District te bezoeken. Dit is één van de meest veelzijdige en kleurrijke buurten van Curacao, met een groot en divers aanbod van cafés, restaurant, winkeltjes en uitgaansgelegenheden. Dit is dé plek waar kunstenaars, muziekliefhebber, zakenmensen, jongeren en vakantiegangers samenkomen.