Vakantiehuis huren in Oostenrijk

Vakantiehuis huren in Oostenrijk

Oostenrijk is natuurlijk bekend als land voor wintersporters. Maar ook in de zomer of in het voorjaar, als er geen sneeuw ligt, is dit prachtige land een ideale vakantiebestemming. Urenlange wandelingen door de bergen, langs de gletsjers, watervallen en ontelbare meren. En natuurlijk niet te vergeten de sfeervolle steden als Wenen, Salzburg en Graz. Ga eens een vakantiehuis huren in Oostenrijk en geniet van al het moois wat dit prachtige land te bieden heeft. Je kunt daarbij je vakantiehuis perfect als uitvalsbasis van diverse schitterende dagtochten gebruiken.
​​​​​​​Lekker een vakantiehuis huren in de prachtige natuur, midden tussen de indrukwekkende Alpen. Oostenrijk ligt voor driekwart in dit prachtige gebergte. Het is bovendien niet zo ver van Nederland, waardoor het ook geschikt is voor een lang weekend of een midweekje er even tussenuit.

Op vakantie naar Oostenrijk met de hele familie

Oostenrijk is bij uitstek geschikt voor een vakantie met de hele familie. Het land is heel divers en ontzettend veel te bieden. Je stapt in de auto en met 8 uurtjes rijden stap je uit in een schitterende omgeving. Je kunt natuurlijk ook het vliegtuig pakken, dan ben je er natuurlijk helemaal zo. Ben je natuurliefhebber, dan kun je lekker genieten van de schitterende natuur, de rust om je heen en natuurlijk de indrukwekkende bergen. Gezellig met z’n allen een stuk wandelen in de bergen of een dagtripje naar de mooie steden. Of een dagje naar een dierentuin of natuurpark. Alles is mogelijk. Er zijn ook diverse natuurparken in de bergen die speciaal voor de kids zijn aangelegd. Waar ze volop kunnen spelen en genieten en bovendien nog het een en ander over de omgeving kunnen leren. Sommige van die natuurparken liggen in de bergen en kun je eenvoudig met een lift bereiken.
Rondom je vakantiehuis vind je schitterende natuur en kun je genieten van de vele culinaire hoogstandje van het land. Elk deelgebied in Oostenrijk heeft weer z’n eigen tradities, culinaire hoogstandjes en bezienswaardigheden. Ga je een vakantiehuis huren in Oostenrijk, dan zit je er midden tussen in en hoef je niet ver te rijden om hier allemaal van te kunnen genieten. Bovendien is de bewegwijzering in Oostenrijk uitstekend, dus overal kun je heerlijk wandelen.

Bezienswaardigheden in Oostenrijk

De machtige Alpen vormen natuurlijk de meest bekende bezienswaardigheid in Oostenrijk. Tijdens je wandeling kun je onderweg heerlijk genieten van de vers bereide kaiserschmarrn in de berghutten. Wat je zeker ook eens meegemaakt moet hebben is een concert in het Weense Burgtheater. Schitterend! Of bewonder de eeuwenoude religieuze boeken in de Abdij van Melk, ook zeker de moeite waard. Wat je ook zeker niet mag missen zijn de torenhoge ijsformaties in Eisriesenwelt, de grootste ijsgrotten ter wereld in het Tennengebergte. Niet bang voor een beetje water? Neem dan eens een kijkje bij de 380 meter hoge Krimmler Wasserfälle. Maar ook de uitgestrekte laagvlaktes in het oosten van het land zijn heel mooi en zeer geliefd bij de echte natuurliefhebbers. Of breng eens een bezoekje aan het Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van keizerin Elisabeth in Wenen.