De leukste stedentrips in Europa

De leukste stedentrips in Europa

Europa kent vele leuke, gezellige steden, maar wat zijn nou de leukste stedentrips in Europa? Heb jij ook zin om je koffers te pakken en er eventjes tussenuit te gaan? Ga een vakantiehuis huren in de meeste toffe steden in Europa. Je bent er zo!

1. Valencia

Valencia is de nieuwste hotte bestemming voor een stedentrip in Europa. Een prachtige stad dat bruist van de historie, cultuur en kunst. En natuurlijk niet te vergeten de vele lekkernijen die hier vandaan komen, zoals de Spaanse paella, sinaasappels en valor chocolade. Lekker slenteren door het sfeervolle oude centrum, onderwijl de prachtige graffiti kunst bewonderen in de wijk El Carmen en daarna even heerlijk relaxen aan Playa La Malvarossa. Je dag kan niet meer stuk. Ook een aanrader is een fietstocht door de futuristische ‘Stad van Kunst en Wetenschap’.

2 Boedapest

De betoverende stad met z’n ontelbare sprookjesachtige paleizen, traditionele badhuizen en de hippe Joodse wijk moet je zeker eens in je leven hebben bezocht. Deze pittoreske hoofdstad van Hongarije wordt steeds populairder als stedentrip en steeds meer mensen gaan hier een vakantiehuis huren. Niet in de laatste plaats door de nog steeds vrij lage prijzen. Wat je zeker moet doen als je in Boedapest bent is eens een keertje ultiem genieten in één van de warme thermale baden en eventjes langs de oever van de Donau en over de Margarethabrug te fietsen.
3. Praag
Praag is ongetwijfeld één van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum van de Tsjechische hoofdstad staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Vele prachtige bezienswaardigheden, zoals de Karelsbrug, het oude stadsplein, het stadhuis, de vele paleizen, kerken en natuurlijk de astronomische klok. Stuk voor stuk pareltjes die je moet hebben gezien. En dan natuurlijk niet te vergeten de beroemde Praagse burcht, de Joodse wijk Josefov en het Nationaal Theater.
4. Bilbao

In de Noord-Spaanse stad Bilbao staan kunst en culinair centraal. Heerlijk slenteren door de smalle straatjes van het oude stadscentrum met z’n leuke kerkjes en geveltjes en een bezoekje brengen aan het wereldberoemde Guggenheim Museum. Of ga eens winkelen in de hippe straten Indautxi en Ensanche. ‘s Avond eventjes lekker eten in een van de vele sfeervolle eetgelegen en genieten van de traditionele pintxos (tapas) en sangría. Wat wil je nog meer tijdens je stedentrip.

5. Rome
Net als Boedapest is Rome een stad waar je ooit in je leven eens een keertje geweest moet zijn. Ooit was deze prachtige stad de hoofdstad van het Romeinse Rijk en de machtigste stad op aarde. Keer terug in de tijd van de Romeinen en bezoek de talloze prachige ruïnes en antieke bezienswaardigheden die je doen terugdenken aan deze tijd. Het Colosseum, het Pantheon, de adembenemende Trevi Fontein, het Forum Romanum en Vaticaanstad. Stuk voor stuk absoluut de moeite waard. Daarna lekker pizza eten op een van de gezellige pleinen. Heerlijk! Tip: huur eens een vintage Vespa en doorkruis de stad zoals de echte Romeinen.
Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van Europese steden die de moeite waard zijn en die absoluut een plaatsje in onze lijst verdienen, zoals Stockholm, Berlijn, Lissabon, Krakau, Porto, Dublin en natuurlijk niet te vergeten Parijs, Barcelona en Londen.